Hírek

Patyán László előadása a Kollégiumi Esték sorozatban

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia tisztelettel hívja és várja az érdeklődőket a Kollégiumi Esték sorozatának következő alkalmára, Patyán László PhD, az SRTA főiskolai docense előadására, melynek címe: Európai gondozáspolitikák jellemzői és változásai.

A fejlett társadalmak egyik jól ismert demográfiai kihívása a népesség öregedésének kérdése. A demográfiai öregedés számos kérdése közül az egyik, hogy hogyan lehet fenntartható módon megszervezni az idősebb emberek tartós gondozását? A gondozással kapcsolatos politikák és gyakorlatok számos sajátosságot és eltérést mutatnak, nemcsak a gondozásra fordított költségek tekintetében, de a főbb filozófiák, szereplők, hangsúlyok tekintetében is. Az előadás a főbb demográfiai jellemzők bemutatása után a tartós gondozás kihívásaira, az európai országok gondozási rendszerinek bemutatására és az aktuális változási trendek ismertetésére szorítkozik. Sor kerül az Európai Unió gondozáspolitikai törekvéseinek áttekintésére is, s a prezentáció végén mindezek tükrében a hazai gondozáspolitikai folyamatok kerülnek elemzésre.

Az előadás időpontja: 2022. október 14., péntek, 18.00. Az előadás helyszíne: az SRTA Sziksza terme (Sárospatak, Rákóczi u. 1., 1. emelet)